Published: 7/15/2024 3:36:22 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zenergy AB: Zenergy förvärvar Kaper Norden, genomför riktad nyemission

Modulbostadsbolaget Zenergy har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Kaper Norden för en köpeskilling på 1 miljon kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet investerar ett konsortium av investerare, bestående av professionella och institutionella investerare samt befintliga aktieägare, totalt 7,15 miljoner kronor i bolaget samtidigt som säljaren i förvärvet kvittar köpeskillingen om 1 miljon kronor i en riktad nyemission av units.

Kaper är en leverantör av byggutrustning till nordiska och europeiska kunder med fokus på större projekt. Kaper utgör moderbolag till det helägda dotterbolaget Kaper Rental. Bolagen omsatte tillsammans under det förlängda räkenskapsåret 2023 på 16 månader 88,5 miljoner kronor.

Zenergy emitterar units, bestående av en B-aktie, en teckningsoption TO3B och en teckningsoption TO4. Teckningskursen i den riktade nyemissionen uppgår till 0,009 kronor per unit, motsvarande en teckningskurs om 0,009 kronor per B-aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Zenergy emitterar 905,56 miljoner nya aktier och har därefter 3,36 miljarder aktier utestående.

Read more about Zenergy AB