Press release from Companies

Published: 2022-10-05 15:13:38

Enrad AB: Enrad får två ordrar på sammanlagt 2,3 MSEK

Enrad AB (publ) har fått två ordrar på sammanlagt 2,3 MSEK. Den ena ordern kommer från Francks Kylindustri och gäller komfortkyla och integrerad frikyla till Scandic Hotell i Malmö. Den andra ordern kommer från Caverion Sverige och gäller kyla till läkemedelsföretaget Galderma. Aggregaten beräknas installeras under hösten 2022.

– Väldigt kul att se att både Scandic och Galderma sätter miljön i första rummet. Scandic behöver ersätta en äldre anläggning och har då valt att satsa på en framtidssäkrad anläggning med naturliga köldmedier. Även Galderma ligger i framkant och har förstått att naturliga köldmedier är det enda valet i framtiden, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Både Francks Kylindustri och Caverion Sverige är nära samarbetspartners som använt Enrads aggregat i andra projekt. 

– Francks Kylindustri och Caverion förstår verkligen vikten av att arbeta med naturliga köldmedier och att fasa ut syntetiska köldmedier. Den trenden blir allt starkare i branschen. Även om många stora aktörer håller fast i de syntetiska köldmedierna så går omställningen allt snabbare och det är så klart mycket positivt för oss, säger Andreas Bäckäng.

För att ytterligare påskynda omställningen till naturliga köldmedier har Enrad lanserat podden 1,5 grader i syfte att inspirera och utbilda branschaktörer kring hållbara lösningar inom värme och kyla. I senaste avsnittet intervjuas Leif Olsson från just Francks Kylindustri om det naturliga köldmediet ammoniak.


Denna information är sådan som Enrad är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-10-05 15:13 CET.

För ytterligare information
Andreas Bäckäng, vd, Enrad AB
Telefon: 070-89 55 646
E-post: Andreas.Backang@enrad.se

Om Enrad AB (publ)
Enrad är en av Sveriges ledande tillverkare av kyl- och värmeanläggningar som använder naturliga köldmedier. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer produkterna från sin anläggning i Borås.
www.enrad.se

Enrad AB är noterat på Spotlight Stock Market sedan 24/07 2017 under kortnamnet (ENRAD) och handlas via banker och fondkommissionärer.

 

Läs mer hos Cision
Read more about Enrad AB